Antena 3 CNN Economic Daily Income: Ce ne mai leagă de FMI

Daily Income: Ce ne mai leagă de FMI

Daily Income: Ce ne mai leagă de FMI
26 Mai 2015   •   10:22

Adrian Măniuţiu şi Dragoş Frumosu, Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, au discutat la "Daily Income" despre concluziile vizitei delegaţiei FMI în România, vizită care se apropie de final.

"Putem anticipa foarte multe dintre concluzii, temele erau foarte clare. Voiau să se uite peste toată această reformă de relaxare fiscală, rămâne să vedem ce va fi cu acordul care va expira" a spus Adrian Măniuţiu.

"Guvernul a luat o decizie de relaxare a fiscalităţii, eu zic că e bine-venită pentru noi. Cred că au gândit destul de bine. Fondul, întotdeauna, a venit şi a spus nu reduceţi TVA, nu faceţi aia, nu faceţi aia. Eu aş spune invers, nimeni nu s-a gândit că veniturile sunt scăzute şi este una dintre cauze pentru care se încasează puţin la buget" a afirmat Dragoş Frumosu.

"Dacă urmărim evoluţia Poloniei, au avut curajul să negocieze foarte dur când au intrat în UE. Am fost, sunt pentru investiţiile private. Mai ales pentru firmele mici şi mijlocii, trebuie să trăiască pe lângă marile companii. Economia României a fost distrusă, a fost vândută. E greu să refaci, dar ca să dezvolţi sectorul mic şi mijlociu trebuie create facilităţi. Trebuie puţin curaj, asumarea răspunderii faţă de anumite politici fiscale. Sunt convins că s-a întâmplat altfel la noi tocmai din cauza intereselor personale" a mai spus Dragoş Frumosu.

×
Subiecte în articol: Daily Income Dragoş Frumosu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close