Antena 3 CNN Economic Imobiliare Case de vânzare cu un un dolar în Statele Unite

Case de vânzare cu un un dolar în Statele Unite

Case de vânzare cu un un dolar în Statele Unite
Sursa foto: casa SUA
09 Mar 2009   •   12:01

Criza economică şi imobiliară din SUA a atins cote inimaginabile acum câţiva ani. Astfel că deşi nu poţi face multe cu un dolar în Detroit de exemplu poţi să cumperi o casă, scrie ABC News. Care dă exemplul unei case cu două dormitoare, de 75 mp, care s-a vândut cu acest preţ. Agenţii imobiliari explică acest fapt prin motivul că vânzătorii, în acest caz băncile, sunt disperate să scpae de proprietăţi. Aceasta deoarece în fiecare lună pierde mii de dolari cu costurile de întreţinere şi taxe pentru a ţine o casă preluată.

De altfel, în zona în cauză sunt peste 40.000 de locuinţe goale, preluate de băncim iar preţul mediu este în jurul a 7000 de dolari. În multe cartiere, casele ce acum trei ani costau 75.000 de dolari se vând acum cu zece cenţi la un dolar sau mai puţin.

Situaţia este similară în toată America, iar în acest weekend casele rechiziţionate au fost scoase la licitaţii gigant în New England şi New York. Pentru băncile care le deţin, timpul înseamnă bani.
În zona Detroitului de exemplu, preţurile la case au scăzut cu 20 de procente, dar volumul de vânzări a crescut cu 37% în ultimele 12 luni. Majoritatea sunt investitori imobiliari, care cumpără case cu preţuri în jurul a 10.000 de dolari şi le oferă la închiriere.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close