Antena 3 CNN Economic INCOME. Guvernul elen recurge la MĂSURI SPECIALE pentru a nu pierde fonduri europene

INCOME. Guvernul elen recurge la MĂSURI SPECIALE pentru a nu pierde fonduri europene

INCOME. Guvernul elen recurge la MĂSURI SPECIALE pentru a nu pierde fonduri europene
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
14 Iun 2014   •   13:58
În Grecia, Guvernul vrea să ajute circa 200.000 de cetateni cu venituri scăzute să aibă calculatoare si conexiune la internet. Asta s-ar putea întâmpla printr-un program de vouchere în valoare de 500 de euro. 
 
Grecii îşi vor putea cumpăra PC-uri, abonament la internet şi vor putea lua şi lecţii de utilizare a tehnologiei IT&C. 
 
Guvernul elen ia această măsură pentru a nu pierde fonduri europene, in contextul in care altfel nu va reuşi să cheltuiască 100 de milioane de euro din fondurile alocate de UE pentru Convergenţa Digitală până la sfârşitul anului 2015. In concluzie ministerul de resort va începe distribuţia voucherelor pentru ca banii să nu fie pierduţi. 
 
Ideea poate sa para la o prima privire, caraghioasa! Dar nu e! E de fapt, una foarte buna. Si putem adauga ca la ce grad de absorbtie avem, poate ar trebui si autoritatile romane sa inceapa sa se gandeasca la sisteme de vouchere finantate din fonduri europene. 
 
De exemplu voucherul pentru orice - asa poate am reusi sa stimulam si consumul si sa lasam cat mai putini bani europeni necheltuiti. 
 
Fondurile programelor de convergenta si de reducere a gradului de saracie, alocate Romaniei, oricum nu au fost nici la noi complet epuizate. Asa ca indiferent de domeniu, la cata saracie mai e in tara asta si la cat mai avem de recuperat, ar prinde bine oriunde astfel de vouchere. Mai in gluma, mai in serios - poate ar trebui sa ne gandim la asta.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close