Antena 3 CNN Economic Liviu Dragnea vrea capul șefului ASF, în cazul pensiilor private

Liviu Dragnea vrea capul șefului ASF, în cazul pensiilor private

Liviu Dragnea vrea capul șefului ASF, în cazul pensiilor private
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Apr 2017   •   08:56

Conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Fiscală (ASF) va fi demisă. O spune Liviu Dragnea care afirmă că scandalul de pe piaţa pensiilor private din România a pornit de la Mişu Negriţoiu. 

Liderul PSD a adăugat că o comisie parlamentară va ancheta această problemă, dacă procurorii nu vor deschide un dosar. 

În plus, ministrul de Finanţe spune că discuţiile pe marginea acestui subiect nu au niciun fundament economic şi fac mult rău ţării noastre. 

Totul a pornit după ce clienţii celei mai mari companii de profil din ţară au primit un mesaj din partea fondului prin care erau avertizaţi că toate contribuţiile ar putea fi naţionalizate. 

Liderul PSD Liviu Dragnea spune că o comisie parlamentară va ancheta acest scandal, în cazul în care procurorii nu vor deschide o anchetă. 

În schimb, liderii opoziţiei acuză PSD că vrea să modifice pe ascuns sistemul de pensii private. 

Reprezentanţii fondului de la care a pornit scandalul spun că mesajul nu a făcut decât să descrie o serie de riscuri posibile.

Şi Autoritatea de Supraveghere Financiară a intervenit în dispută. ASF a luat act de declaraţiile din ultima vreme care au făcut referire la o aşa-zisă naţionalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), pe care însă nu le împărtăşeşte. 

”Nu au fost şi nu sunt discuţii oficiale pe acest subiect”, se arată într-un comunicat al instituţiei care dă asigurări că sistemul pensiilor private obligatorii este unul solid şi aflat în creştere. 

În prezent, peste şase milioane de români au contribuit la pilonul II de pensii, iar sumele adunate totalizează peste șapte miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea pensii private ASF
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close