Antena 3 CNN Economic Ministerul Muncii, replică pentru Tăriceanu în scandalul pe venitul minim

Ministerul Muncii, replică pentru Tăriceanu în scandalul pe venitul minim

Ministerul Muncii, replică pentru Tăriceanu în scandalul pe venitul minim
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Apr 2017   •   11:10

Reprezentanţii Ministerului Muncii susţin că venitul minim garantat, precum şi alte ajutoare sociale, au scopul de a ajuta persoanele cu risc de excluziune să se poată integra pe piaţa muncii. 

Precizarea vine în contextul în care liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că trebuie să se renunţe complet la venitul minim garantat, „care este o invitaţie la nemuncă".

”Îi explicăm domnului Tăriceanu, că venitul minim garantat este o măsură minimală de susținere a unor oameni în situații delicate. Acest venit plus ajutorul pentru familie, plus ajutorul pentru încălzire fac parte din măsura unui venit minim de inserție, valabil din 2018”, a replicat secretarul de stat în Ministerul muncii, Adrian Dobre, vineri, la emisiunea Previziuni, de la Antena 3. 

”Eu cred că salarii mai mari trebuie să aibă toată lumea, nu doar de la stat sau de la privat. Avem 1,2 milioane de oameni care lucrează în sistemul public. (...) Important e ca oamenii să fie calificați la locul de muncă”, a adăugat reprezentantul Ministerul Muncii.

Peste patru milioane de români primesc ajutoare sociale în prezent.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close