Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanțelor: Nu este niciun risc pentru cei care sunt la Pilonul II să aibă pensiile diminuate

Ministrul Finanțelor: Nu este niciun risc pentru cei care sunt la Pilonul II să aibă pensiile diminuate

Ministrul Finanțelor: Nu este niciun risc pentru cei care sunt la Pilonul II să aibă pensiile diminuate
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    17 Apr 2018   •   15:03

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a exclus posibilitatea unor pensii diminuate pentru cei care au contribuit la Pilonul II, după ce, conform unor informaţii prezentate în Comisia economică din Senat, la fondul de pensii administrat privat nu au fost virate după 2008 contribuţii de peste un miliard de euro, deoarece nu s-au respectat prevederile iniţiale ale legii.

„Nu, nu este cazul să fie cineva îngrijorat de acest lucru. Nu a fost încălcată legea, s-a făcut o excepţie, o derogare. (...) Noi, odată ce ne-am angajat să transferăm acele procente către Pilonul II, s-au luat în calcul nişte randamente. Deci, nu putem să văduvim Pilonul II de sumele respective, pentru faptul că guvernele care au fost de-a lungul timpului nu au alocat acele sume. Nu este niciun risc pentru cei care sunt la Pilonul II să aibă pensiile diminuate. În niciun caz. Este o obligaţie legală. Chiar dacă un guvern ar putea să facă o astfel de năzbâtie, oamenii câştigă în instanţă fără niciun fel de problemă. Atât timp cât noi ne-am angajat ca stat, acest angajament există şi nu ai cum să îl laşi pe om să nu primească întreaga sumă pe care s-a contat”, a declarat el.

Totodată, ministrul Teodorovici a negat ipoteza unei ordonanţe de urgenţă care să vizeze naţionalizarea Pilonului II de pensii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close