Antena 3 CNN Economic Biz News Banca Mondială: Economia se îndreaptă spre cea mai gravă criză de după al Doilea Război Mondial

Banca Mondială: Economia se îndreaptă spre cea mai gravă criză de după al Doilea Război Mondial

Banca Mondială: Economia se îndreaptă spre cea mai gravă criză de după al Doilea Război Mondial
Sursa foto: Banca Mondiala
14 Mar 2009   •   10:40

Economia mondială se îndreaptă spre cea mai gravă criza, de dupa cel de-al doilea război mondial, se arată într-un studiu al Băncii Mondiale. Mai mult, activitatea comercială ar putea înregistra cel mai puternic declin din ultimii 80 de ani, în următoarea perioadă. Însă veştile proaste nu se opresc aici. Situaţia cea mai gravă se înregistrează în Europa de Est si Asia Centrală.


Mai precis, statele emergente din aceste regiuni se vor confrunta, în acest an, cu un deficit de finanţare care poate ajunge până la 700 de miliarde de dolari. Deficitul nu va putea fi acoperit în totalitate de instituţiile internaţionale de credit.


În acest context, miniştrii din G20 vor organiza o reuniune pe teme economice. Miniştrii de Finanţe şi conducătorii băncilor centrale, din statele membre ale organizaţiei, s-au întâlnit în Marea Britanie pentru a găsi cele mai bune metode de depăşire a crizei financiare.


Întâlnirea oficială va avea loc la Londra, iar pe agenda de lucru vor fi măsurile de stimulare a economiei precum şi ajutorul destinat ţărilor în curs de dezvoltare. Şedinţa este consacrată pregătirii summitului organizaţiei, care va avea loc pe data de 2 aprilie.


Antena 3

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close