Antena 3 CNN Economic Biz News Mugur Isărescu: Banii nu pică din cer. Românii trebuie să înţeleagă că este nevoie de muncă

Mugur Isărescu: Banii nu pică din cer. Românii trebuie să înţeleagă că este nevoie de muncă

Mugur Isărescu: Banii nu pică din cer. Românii trebuie să înţeleagă că este nevoie de muncă
21 Iul 2010   •   14:16

Guvernatorul BNR a declarat miercuri că societatea românească trebuie să înţeleagă că "realitatea este cinică" şi că "banii nu pică din cer". Mugur Isărescu a adăugat că ?este nevoie de muncă şi de un efort major al întregii colectivităţi umane" pentru a se ajunge la bogăţie.

"Adevărul financiar poate fi cinic, nemilos, dar apare şi tendinţa cealaltă, de a se vorbi ca imperativă despre nevoile sociale şi să nu se vorbească despre aspectul financiar. E foarte periculos acest aspect. Banii nu pică din cer. Banii adevăraţi nu pică din cer, nici nu apar din tiparniţă aşa cum cred unii", a declarat Isărescu, în cadrul unei dezbateri cu tema "România 2010: constrângerile economico-financiare şi imperativele sociale".

Guvernatorul BNR a adăugat că în momentul în care anumite persoane, inclusiv membri ai Băncii Naţionale, "îndrăznesc" să aibă reflecţii despre resursele financiare, sunt consideraţi cinici. "Realitatea este cinică şi într-un fel sau altul societatea românească trebuie s-o accepte. (...) Realitatea nu mai poate fi ignorată. Ea poate fi ignorată până când se va răzbuna", a adăugat Isărescu, potrivit Mediafax.

Guvernatorul BNR a mai precizat că o simplă lege nu poate conduce la corecţiile care trebuie realizate în economie şi că este nevoie de muncă şi un efort al întregii colectivităţi. "Bogăţia nu se face prin decrete. De 200 de ani cităm din cartea lui Adam Smith despre bogăţia naţiunilor şi, probabil, nici acum nu o înţelegem. Bogăţia se face prin muncă, printr-un efort major al colectivităţii umane", a spus Isărescu.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu bani
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close