Antena 3 CNN Economic Avocatul Piperea, la Daily Income: Reduceri ilegale de capital la Fondul Proprietatea. ”A fost DNA atent? Nu”

Avocatul Piperea, la Daily Income: Reduceri ilegale de capital la Fondul Proprietatea. ”A fost DNA atent? Nu”

Avocatul Piperea, la Daily Income: Reduceri ilegale de capital la Fondul Proprietatea. ”A fost DNA atent? Nu”
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/gheorghe.piperea
25 Ian 2016   •   10:14
Fondul Proprietatea își va reduce capitalul social pentru al treilea an consecutiv, iar această mișcare a atras atenția avocatului Gheorghe Piperea care vorbește despre o încălcare a legii.
 
Avocatul spune că, în acest ritm al reducerilor de capital, fondul riscă să se lichideze, pentru că va rămâne fără active.
 
”În câteva zile, o să fie o adunare generală a acționarilor (AGA) care va decide o reducere de capital social”, a spus avocatul Gheorghe Piperea, luni, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
Potrivit avocatului, este vorba de o reducere aparent nesemnificativă de 0,05%, dar suma implicată calculată de avocat este 450 milioane lei.
 
”Reducerea se face doar dacă nu e justificată de pierderi”, mai spune avocatul. De asemenea, potrivit lui Piperea, la prima vedere nu există pierderi, însă, în decembrie, ASF a obligat Fondul Proprietatea să-și evalueze activele și figura cu pierderi.
 
Mai mult, cele 100 milioane de euro nu vor impozitate, ceea ce este o altă fentare a legii, susține avocatul Gheorghe Piperea.
 
”A fost Fiscul, DNA atent la ce s-a întâmplat acolo? Răspunsul este nu”, a adăugat Piperea.
 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close