Antena 3 CNN Economic România, pe primele locuri în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor producţiei industriale

România, pe primele locuri în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor producţiei industriale

România, pe primele locuri în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor producţiei industriale
de S.T.    |    04 Aug 2014   •   18:09

Grecia, Suedia şi România s-au situat în iunie pe primele locuri în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor producţiei industriale, comparativ cu perioada similară din 2013, în condiţiile în care indicatorul a scăzut cu 0,8% în zona euro şi în Uniunea Europeană, arată datele publicate luni de Oficiul european de statistică, potrivit Agerpres.

Cele mai mari creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Grecia (1,6%), Suedia (0,7%) şi România (0,6%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Estonia (minus 6,6%), Lituania (minus 4,7%) şi Belgia (minus 4,5%).

Preţurile producţiei industriale au crescut în iunie cu 0,1% în Uniunea Europeană şi în zona euro, comparativ cu luna precedentă.

Cele mai mari creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Spania (0,9%), Letonia (0,6%), Grecia şi Ungaria (ambele cu 0,4%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Lituania (minus 0,9%), Estonia (minus 0,8%), Danemarca (minus 0,4%) şi România (minus 0,3%).

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close