Antena 3 CNN Externe "Atenţie la Moş Crăciun din România! Intră pe uşă şi pleacă cu televizorul". Românii, insultaţi din nou de francezi

"Atenţie la Moş Crăciun din România! Intră pe uşă şi pleacă cu televizorul". Românii, insultaţi din nou de francezi

"Atenţie la Moş Crăciun din România! Intră pe uşă şi pleacă cu televizorul". Românii, insultaţi din nou de francezi
Sursa foto: Foto: modem76.com
01 Feb 2012   •   11:50
Insultele francezilor la adresa românilor se ţin lanţ. Un oficial din cadrul Frontului Naţional francez a postat pe blogul său caricaturi rasiste, între care una cu un Moş Crăciun român, "uşor de recunoscut" pentru că "intră pe uşă" şi pleacă "cu un televizor", informează Le Parisien.

Una dintre aceste caricaturi, ce poartă semnătura lui Stéphane Poncet, candidat din partea Frontului Naţional la alegerile legislative din Villeurbanne (Rhône), îl reprezintă pe Moş Crăciun care are la subraţ un televizor.

Alături de imagine, apare următorul text: "Atenţie la Moş Crăciun venit din România. Uşor de recunoscut. Intru pe uşă şi plec cu televizorul".

O altă caricatură prezintă o persoană de culoare (cu nişte buze enorme), care explică: "Sunt prioritare locuinţele, locurile de muncă, ajutoarele sociale, este adevărat că în Franţa noi suntem de neatins şi chiar imposibil de expulzat atunci când comitem infracţiuni".

Vicepreşedintele FN, Loius Aliot, a fost stânjenit de aceste caricaturi. Acesta a declarat pentru postul de radio Europe 1 că este "surprins deoarece unele lucruri sunt în mod evident nedemne".

"După ce voi pleca din studio, mă voi informa şi vom trage toate concluziile", a spus oficialul.





 

×
Subiecte în articol: rasism
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close