Antena 3 CNN Externe Autorităţile franceze au încercat, pentru prima oară, să blocheze site-uri islamiste. Ce s-a întâmplat

Autorităţile franceze au încercat, pentru prima oară, să blocheze site-uri islamiste. Ce s-a întâmplat

Autorităţile franceze au încercat, pentru prima oară, să blocheze site-uri islamiste. Ce s-a întâmplat
17 Mar 2015   •   10:54

Ministrul francez de Interne a anunţat luni că a blocat 5 site-uri islamiste, iar acţiunea va continua şi pentru celelalte site-uri care glorifică islamul. La nici o zi de la acţiunea autorităţilor, 4 dintre cele 5 portaluri dedicate islamului şi-au reluat activitatea.

Oficiali din cadrul ministerului au recunoscut luni că prima încercare de a bloca sute de site-uri care susţin terorismul prin înregistrări video sau declaraţii este abia la început şi că nu va funcţiona perfect. Însă, atunci când va funcţiona, o mână roşie va apărea pe monitor, în locul site-ului, şi un mesaj prin care utilizatorii sunt informaţi că au fost redirecţionaţi deoarece conţinutul poate provoca la terorism sau glorifica terorismul.

Marţi dimineaţa mesajul nu apărea pe niciunul dintre cele site-uri vizate. Blocarea acestui tip de site-uri face parte dintr-o nouă lege franceză privind lupta împotriva terorismului.

×
Subiecte în articol: Franta islam
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close