Antena 3 CNN Externe Barack Obama vorbeşte despre relaţia cu Germania, după ce telefonul lui Merkel a fost ascultat: "Nu mai e la fel"

Barack Obama vorbeşte despre relaţia cu Germania, după ce telefonul lui Merkel a fost ascultat: "Nu mai e la fel"

Barack Obama vorbeşte despre relaţia cu Germania, după ce telefonul lui Merkel a fost ascultat: "Nu mai e la fel"
de O.P.    |    10 Feb 2015   •   06:53

Președintele american Barack Obama a declarat luni că dezvăluirile privind interceptarea de către Agenția Națională de Securitate a SUA a telefonului mobil al cancelarului german Angela Merkel "a deteriorat impresiile" pe care germanii le aveau despre guvernul american, relatează Reuters.

Barack Obama a spus în cadrul unei conferințe de presă comune cu Angela Merkel de la Casa Albă că a depus eforturi pentru a restabili încrederea Germaniei și a altor parteneri după ce Edward Snowden a început să scurgă în presă în 2013 documente care detaliau operațiunile de spionaj ale NSA.

Snowden a dezvăluit, printre altele, că NSA a interceptat convorbirile Angelei Merkel încă din 2010.

"Nu există nicio îndoială că dezvăluirile lui Snowden au deteriorat impresiile germanilor cu privire la guvernul american și cooperarea noastră în domeniul informațiilor", a spus Obama.

Liderul de la Casa Albă a adăugat că a depus eforturi pentru a revizui astfel de politici și a crea mai multă transparență.

Angela Merkel nu s-a folosit de această oportunitate pentru a critica practicile NSA și a elogiat serviciile de informații americane pentru coordonarea lor cu Germania în combaterea amenințărilor de securitate.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Germania NSA
Parteneri
Cupolă de foc peste România. Temperaturi resimţite de aproape 40 de grade Celsius
x close