Antena 3 CNN Externe Bilanţ oficial: Aproape 4.000 de morţi, în urma taifunului din Filipine

Bilanţ oficial: Aproape 4.000 de morţi, în urma taifunului din Filipine

Bilanţ oficial: Aproape 4.000 de morţi, în urma taifunului din Filipine
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    18 Noi 2013   •   10:33
Autorităţile din Filipine au ridicat luni la 3.976 numărul persoanelor ce şi-au pierdut viaţa în urma taifunului Haiyan, care a devastat partea centrală a ţării, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.
 
În plus, 1.598 de persoane sunt date dispărute, iar numărul răniţilor este de 18.175.

În total, peste zece milioane de filipinezi au fost afectaţi de acest dezastru, dintre care mai mult de 350 de mii au rămas fără locuinţe. Echipele de salvare găsesc în continuare cadavre, unele prezentând semnele unui deces recent, ceea ce face autorităţile să spere că încă ar mai putea găsi supravieţuitori printre dărâmături.
 
ONU a anunţat vineri că taifunul Haiyan a provocat moartea a cel puţin 4.460 de persoane, estimare contestată de guvernul de la Manila.

La 10 zile de la trecerea taifunului, ce a adus rafale de vânt de peste 300 de kilometri pe oră şi valuri de peste cinci metri înălţime, situaţia umanitară în zonele afectate este în continuare gravă, în ciuda ajutoarelor internaţionale primite.

Apocalipsa a venit pentru oamenii din Filipine. Cadavrele sunt lăsate pe străzi şi acoperite cu folii de plastic: "Suntem DISPERAŢI"

×
Subiecte în articol: taifun filipine
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close