Antena 3 CNN Externe Bilanţul provizoriu al victimelor naufragiului din Italia: şapte morţi şi 28 de dispăruţi

Bilanţul provizoriu al victimelor naufragiului din Italia: şapte morţi şi 28 de dispăruţi

Bilanţul provizoriu al victimelor naufragiului din Italia: şapte morţi şi 28 de dispăruţi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    17 Ian 2012   •   09:35

Şapte persoane au murit şi alte 28 sunt date dispărute - acesta este cel mai recent bilanţ după naufragiul de vineri seara al navei de croazieră Costa Concordia în apropiere de insula Giglio, au anunţat autorităţile italiene citate de AFP.

Cel mai recent deces a fost înregistrat în noaptea de luni spre marţi, când corpul neînsufleţit al unui pasager al navei a fost reperat în epava navei de croazieră. Cadavrul nu a putut fi recuperat încă, iar pompierii continuau marţi să exploreze epava pachebotului.

Potrivit comandantului general al Pazei de Coastă italiene, Marco Brusco, dintre turiştii dispăruţi, şase italieni şi zece germani nu au fost găsiţi. Acestora li se adaugă un cuplu de americani, Gerald şi Barbara Ann Heil, şi două cupluri de francezi.

Brusco a precizat că "mai există încă zone ce trebuie controlate" la bordul navei şi că "rămâne o rază de speranţă".

Nava Concordia ce aparţine companiei Costa Crociere (grupul american Carnival) şi care transporta 4.229 de persoane, în jur de 3.200 de turişti şi 1.000 de membri ai echipajului, a naufragiat vineri seară după ce a lovit o stâncă în apropiere de insula Giglio, în Toscana (centru-vest).

Până în prezent, şase corpuri au fost recuperate, cele a doi turişti francezi, un italian, un spaniol, un marinar peruvian precum şi alţii neidentificaţi pentru moment.

Citeşte şi Comandantul navei Costa Concordia, naufragiată vineri noapte, a fost arestat.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close