Antena 3 CNN Externe COD ROŞU de ploi şi vânt emis de meteorologi. "Staţi în case"

COD ROŞU de ploi şi vânt emis de meteorologi. "Staţi în case"

COD ROŞU de ploi şi vânt emis de meteorologi. "Staţi în case"
de O.P.    |    22 Oct 2014   •   07:02

Furtuni, ploi abundente şi grindină sunt aşteptate, astăzi, în Ungaria, unde meteorologii au emis o alertă de cod roşu pentru Budapesta şi cea mai mare parte a teritoriului.

Vremea rea a făcut, ieri, trei victime în Marea Britanie, lovită de un uragan care a traversat Atlanticul şi a provocat numeroase distrugeri.

Trei oameni au murit şi cel puţin alţi cinci, între care doi copii, au fost răniţi în Marea Britanie, afectată de o furtună extrem de puternică. Meteorologii spun că a fost vorba de "rămăşiţele" uraganului Gonzalo care a devastat, săptămâna trecută, insulele Bermude, de cealaltă parte a Atlanticului. Uraganul a adus în nordul Scoţiei ploi torenţiale şi rafale de vânt de 170 de kilometri pe oră.

Una dintre victimele furtunii este un mecanic auto, strivit de maşina pe care o repara şi care a fost răsturnată de vânt. Iar o femeie şi-a pierdut viaţa după ce un copac a fost doborât chiar în centrul Londrei.

Traficul feroviar a fost serios perturbat iar accidentele provocate de furtună au blocat circulaţia pe mai multe şosele. Dar cel mai mult a avut de suferit transportul aerian. Mii de pasageri au rămas la sol, pe aeroportul londonez Heathrow, deoarece cursele lor au fost anulate. Furtuna a cuprins şi Germania, unde a provocat un accident mai puţin obişnuit: o telecabină a rămas blocată deasupra Rinului, la 40 de metri înălţime.

După câteva ore, pompierii au reuşit să-i coboare, pe un cablu, pe cei doi părinţi şi pe copiii lor, dintre care cel mai mic avea doar două luni. Alte două persoane, cetăţeni americani, au fost salvaţi dintr-o altă telecabină.


×
Subiecte în articol: inundatii vant puternic
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close