Antena 3 CNN Externe UPDATE. Cutremur puternic în Taiwan. 13 persoane au murit și 403 au fost rănite

UPDATE. Cutremur puternic în Taiwan. 13 persoane au murit și 403 au fost rănite

UPDATE. Cutremur puternic în Taiwan. 13 persoane au murit și 403 au fost rănite
Sursa foto: Foto: freeimages.com
06 Feb 2016   •   12:48
UPDATE. Bilanțul victimelor în urma cutremurului din Taiwan crește la 13 morți, conform autorităților, citate de AP. De asemenea, conform sursei citate, mai bine de 100 de persoane au fost date dispărute.

---

UPDATE
: Cinci persoane au fost ucise și 403 au fost rănite în urma cutremurului din Taiwan, conform NBC News.

---

Taiwanul s-a cutremurat violent la primele ore ale acestei dimineţi. Numeroase clădiri s-au prăbuşit în urma seismului care a avut o intensitate de 6,4 grade pe scara Richter.


Sute de persoane au fost prinse sub dărâmături, iar echipele de salvare au început o operaţiune contracronometru. Cel puţin trei oameni au murit, printre care şi un bebeluş, iar alţi peste 200 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Misiunile de salvare la care participă aproape 2.000 de persoane continuă şi la această oră.

Cutremurul a lovit Taiwan-ul la ora locală 3 şi 57 de minute, când cei mai mulţi oameni dormeau.

Cutremurul a avut o magnitudine de 6, 4 pe Richter şi a fost unul de suprafaţă. S-a produs la doar 10 kilometri adâncime, ceea ce a făcut ca efectul să fie unul puternic.

Numeroase clădiri s-au prăbuşit, iar sudul ţării e cel mai afectat. Pompierii, poliţiştii, medicii, dar şi soldaţii au început imediat operaţiunile de salvare.  

Ca să poată căuta supravieţuitorii în apartamentele aflate la etajele superioare, pompierii au folosit macaralele. Căutările au continuat şi la lumina zilei, când autorităţile au putut vedea proporţiile dezastrului.

Undele seismice s-au resimţit şi în sud-estul Chinei.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close