x close

Fii alături de noi!

UPDATE. Cutremur puternic în Taiwan. 13 persoane au murit și 403 au fost rănite

de G.S.   •   06 Feb 2016   •   12:48
UPDATE. Bilanțul victimelor în urma cutremurului din Taiwan crește la 13 morți, conform autorităților, citate de AP. De asemenea, conform sursei citate, mai bine de 100 de persoane au fost date dispărute.

---

UPDATE
: Cinci persoane au fost ucise și 403 au fost rănite în urma cutremurului din Taiwan, conform NBC News.

---

Taiwanul s-a cutremurat violent la primele ore ale acestei dimineţi. Numeroase clădiri s-au prăbuşit în urma seismului care a avut o intensitate de 6,4 grade pe scara Richter.


Sute de persoane au fost prinse sub dărâmături, iar echipele de salvare au început o operaţiune contracronometru. Cel puţin trei oameni au murit, printre care şi un bebeluş, iar alţi peste 200 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Misiunile de salvare la care participă aproape 2.000 de persoane continuă şi la această oră.

Cutremurul a lovit Taiwan-ul la ora locală 3 şi 57 de minute, când cei mai mulţi oameni dormeau.

Cutremurul a avut o magnitudine de 6, 4 pe Richter şi a fost unul de suprafaţă. S-a produs la doar 10 kilometri adâncime, ceea ce a făcut ca efectul să fie unul puternic.

Numeroase clădiri s-au prăbuşit, iar sudul ţării e cel mai afectat. Pompierii, poliţiştii, medicii, dar şi soldaţii au început imediat operaţiunile de salvare.  

Ca să poată căuta supravieţuitorii în apartamentele aflate la etajele superioare, pompierii au folosit macaralele. Căutările au continuat şi la lumina zilei, când autorităţile au putut vedea proporţiile dezastrului.

Undele seismice s-au resimţit şi în sud-estul Chinei.

poza

Actualitate

Scandal la vârful BCCO București. Subalterni amenințați de superior

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti sunt oameni care, prin natura muncii, îşi riscă vieţile. îşi neglijează familiile. totul...

28 Iul 2016  •  17:08

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Laura Bretan a ajuns în semifinală la ”America’s Got Talent”. Fetiţa de 14 ani a cucerit total publicul

Visul româncei Laura Bretan este tot mai aproape de a se realiza. Fetiţa de 14 ani, care a reuşit să cucerească şi America, a trecut mai departe şi s-a calificat în semifinale la showul ”America’s Got Talent”, după ce a fost votată de public. Laura a făcut un pas important spre marele premiu în valoare de un milion de dolari.

28 Iul 2016  •  15:37

sati