Antena 3 CNN Externe De ce sunt în stare americanii. Investigaţia CUTREMURĂTOARE care arată ce se ascunde în SUA

De ce sunt în stare americanii. Investigaţia CUTREMURĂTOARE care arată ce se ascunde în SUA

De ce sunt în stare americanii. Investigaţia CUTREMURĂTOARE care arată ce se ascunde în SUA
de O.P.    |    12 Sep 2013   •   10:54

In Statele Unite, părinţi care s-au săturat de copiii pe care i-au adoptat au găsit soluţia de a se debarasa de aceştia: apelează la forumuri pe Yahoo şi pagini de Facebook, scrie Jurnalul.

O practică ilegală, care face oficiu de rezervor pentru pedofili, comentează cotidianul francez Le Figaro, care publică un articol despre o campanie de presă remarcabilă marca agenţia de presă Reuters, în colaborare cu postul de televiziune NBC News.

“Oamenii nu sunt animale, iar plasarea lor dintr-o parte în alta, alături de persoane care le sunt total străine prezintă riscul de a le încredinţa unora care comit abuzuri”, notează, la rândul lor, jurnaliştii britanici de la Daily Mail, care au relatat despre investigaţia realizata de Reuters.

“Aş fi dat-o şi unui criminal în serie!”
 “Aş fi încredinţat-o şi unui criminal în serie, atât de mult mă scotea din minţi, nu-o mai suportam”. Aceste cuvinte care dau fiori îi aparţin unei casnice care încerca să se debaraseze de fiica ei adoptivă.

Povestea ei este doar o părticică dintr-o remarcabilă muncă de investigaţie jurnalistică realizată de jurnalista Megan Twohey, de la agenţia de presă Reuters, timp de un an şi jumătate, care a scos la iveală o piaţă neagră a copiilor în SUA. Jurnalista îşi prezintă ancheta structurată pe mai multe secţiuni, pe un site dedicat, însoţit de infografii şi de înregistrări video (http://www.reuters.com/investigates/adoption/îarticle/part1).

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close