Antena 3 CNN Externe Dezastrul a fost evitat. Cei 45.000 de locuitori evacuaţi din Koblenz s-au întors la casele lor

Dezastrul a fost evitat. Cei 45.000 de locuitori evacuaţi din Koblenz s-au întors la casele lor

Dezastrul a fost evitat. Cei 45.000 de locuitori evacuaţi din Koblenz s-au întors la casele lor
Sursa foto: Foto: adelaidenow.com.au
de O.P.    |    05 Dec 2011   •   06:10

Locuitorii orăşelului Koblenz pot răsufla uşuraţi. Geniştii au reuşit să dezamorseze duminică seară bombă descoperită în sâmbătă în albia râului RIN. Astfel toţi cei 45 de evacuaţi s-au putut întoarce la casele lor fără teama fără teama producerii unui posibil dezastru.

Programată iniţial pentru primele ore ale dimineţii, operaţiunea de dezamorsare s-a prelungit până spre seară. În ciuda problemelor întâmpinate, primarul oraşului Koblenz s-a arătat mulţumit de rezultatul acţiunii.

Deveniţi adevăraţi eroi în Germania, geniştii au fost felicitaţi de toată lumea.

Imediat după descoperirea bombei autorităţile au ordonat evacuarea localnicilor aflaţi pe o raza de 2 km de locul proiectilului. Pentru asta, au fost puse la dispoziţie adăposturi cu peste 10.000 de paturi însă doar 500 de persoane le-au folosit, fapt ce l-a făcut pe edilul localităţii să laude monbilizarea exemplară a oamenilor.

Astfel de bombe sunt găsite destul de des însă în Germania, însă bomba de 2 tone de la Koblenz este una dintre cel mai mari de până acum. Dacă ar fi fost detonată, suflul exploziei ar fi distrus toate clădire pe o rază de un kilometru şi jumătate.



×
Subiecte în articol: evacuari genisti
Parteneri
România, măturată de vijelii puternice și inundații
x close