Antena 3 CNN Externe Directorul FBI, despre atacul informatic asupra Sony: Hackerii au fost ''neglijenți'' și au folosit servere nord-coreene

Directorul FBI, despre atacul informatic asupra Sony: Hackerii au fost ''neglijenți'' și au folosit servere nord-coreene

Directorul FBI, despre atacul informatic asupra Sony: Hackerii au fost ''neglijenți'' și au folosit servere nord-coreene
07 Ian 2015   •   19:44

Directorul FBI, James Comey, a declarat miercuri că este sigur că Coreea de Nord este în spatele atacului informatic asupra Sony Pictures Entertainment pentru că grupul de hackeri a postat în unele momente materiale de pe servere utilizate exclusiv de guvernul nord-coreean, relatează AGERPRES.
Hackerii, care s-au autointitulat ''Gardienii păcii'', au devenit uneori ''neglijenți'' și au folosit severe accesibile numai din Coreea de Nord, a declarat Comey la o conferință internațională privind securitatea cibernetică de la New York.

Comey a făcut apel la comunitatea de intelligence să declasifice informația care arată că hackerii au folosit astfel de servere.

FBI-ul va desfășura mai mulți experți în securitate cibernetică pentru a lucra în birourile partenerilor străini în scopul de a ''micșora lumea'' așa cum au făcut-o hackerii, a spus James Comey.

Vizat de un vast atac informatic, Sony Pictures și-a anulat inițial lansarea filmului ''The Interview'' ce relatează o tentativă de asasinat a CIA asupra liderului nord-coreean Kim Jong-un. Filmul a fost în cele din urmă distribuit online și într-o rețea mai restrânsă de cinematografe din Statele Unite.





×
Subiecte în articol: hackeri James Comey
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close