Antena 3 CNN Externe Doi MORŢI în urma unui atac armat, într-o clinică din Texas a armatei americane

Doi MORŢI în urma unui atac armat, într-o clinică din Texas a armatei americane

Doi MORŢI în urma unui atac armat, într-o clinică din Texas a armatei americane
Sursa foto: Foto: cnn.com
07 Ian 2015   •   09:17

Două persoane au murit, marţi, inclusiv presupusul atacator, în cursul unui schimb de focuri într-un centru medical al armatei din Texas (sudul Statelor Unite), a anunţat un oficial citat de AFP.
   
Focurile de arme au fost trase în cursul după-amiezii la Clinica Veteranilor, în baza militară Fort Bliss, la El Paso, a anunţat comandantul bazei, generalul de divizie Stephen Twitty.
   
"Presupusul atacator a murit şi mai avem o victimă. Această victimă a decedat", a declarat el la aproximativ patru ore de la producerea faptelor.
   
El nu a oferit nicio informaţie despre victimă sau atacator şi nici nu a descris circumstanţele în care cei doi au murit.
   
"Toţi ceilalţi pacienţi ai VA şi personalul sunt în siguranţă. Totul este sub control şi nu există o ameninţare imediată pentru Fort Bliss sau pentru riverani", a precizat el, adăugând că poliţia federală, FBI, desfăşoară o anchetă.
   
La această clinică sunt îngrijiţi militari întorşi din zone de conflict, dintre care unii suferă de stres posttraumatic.
   
În aprilie 2014, un soldat american a tras 35 de focuri de armă în opt minute cu pistolul său semiautomat la baza militară Fort Hood (Texas), provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor 16. Atacatorul, considerat instabil din punct de vedere psihologic, s-a sinucis.
   
În aceeaşi bază, în noiembrie 2009, maiorul Nidal Hasan a ucis 13 persoane şi a rănit alte peste 30.
   
În august 2014, o femeie soldat s-a blocat într-un birou înainte de a se sinucide la centrul de comandă Fort Lee din Virginia (est).
 

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close