Antena 3 CNN Externe Extremistul Breivik nu regretă nimic: Masacrul din Norvegia a fost necesar!

Extremistul Breivik nu regretă nimic: Masacrul din Norvegia a fost necesar!

Extremistul Breivik nu regretă nimic: Masacrul din Norvegia a fost necesar!
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
12 Dec 2011   •   17:30

Anders Behring Breivik, autorul atacurilor care s-au soldat cu 77 morţi, pe 22 iulie, în Norvegia, nu regretă pentru gestul său, a afirmat avocatul său, citat de AFP.

"El spune că nu regretă acţiunile sale. Desigur este un mesaj greu de transmis, dar el este clar asupra acestui fapt (...) care consideră că a fost unul necesar", a declarat Geir Lippestad.

"Acesta crede că acţiunile sale au fost atroce însă necesare", a spus avocatul, repetând o formulă folosită de mai multe ori după 22 iulie.

Aflat în detenţie provizorie, extremistul norvegian de dreapta, în vârstă de 32 de ani, aşteaptă deschiderea procesului său pe 16 aprilie.
   
Conform concluziilor transmise luna trecută de doi experţi-psihiatri, acesta suferă de "schizofrenie paranoică". Dacă aceste concluzii sunt confirmate, cel mai probabil Breivik nu va ajunge la închisoare şi riscă să fie condamnat la tratament psihiatric într-o instituţie închisă.
   
Behring Breivik s-a simţit "ofensat" când a aflat de avizul psihiatrilor, afirmând că acesta conţine erori fatale, minciuni şi că declaraţiile sale au fost scoase din context.

Behring Breivik a declanşat o bombă la sediul Guvernului norvegian la data de 22 iulie, după care a deschis focul timp de o oră asupra unor sute de tineri laburişti reuniţi într-o tabără de vară pe insula Utoya, în apropiere de Oslo.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close