x close

Fii alături de noi!

Francois Hollande: Ritmul loviturilor aeriene în Irak și Siria ''va fi accelerat''

de S.T.   •   21 Ian 2016   •   14:45
Francois Hollande: Ritmul loviturilor aeriene în Irak și Siria ''va fi accelerat'' 534
Foto: Facebook/Francois Hollande
Președintele francez, Francois Hollande, a anunțat joi că ritmul loviturilor aeriene ale aliaților împotriva organizației Statul Islamic în Irak și Siria va fi ''accelerat'', relatează AFP.

''Ritmul intervențiilor va fi accelerat și Franța va participa la ele'', a declarat șeful statului francez în cadrul unei întâlniri cu corpul diplomatic Palatul Elysee, la o zi după o reuniune la Paris a miniștrilor apărării din șapte principale țări participante la coaliția împotriva SI.

Strategia, reafirmată în cadrul acestei reuniuni, ''prevede eliberarea orașelor Raqa, din Siria și Mosul din Irak, deoarece acolo se află centrele comandamentelor Statului Islamic'', a precizat Hollande.

Francois Hollande a menționat că, în cursul acestei reuniuni, și-a reafirmat dorința ''de a sprijini forțele arabe și kurde care luptă împotriva Daech (Statul Islamic) la sol''.''Și este necesar, dacă vrem ca aceste orașe și ansamblul teritoriilor sirian și irakian să poată fi eliberate. Franța nu este inamicul niciunui popor, niciunei religii, niciunei civilizații, dar ea are un adversar care este unul comun: terorismul jihadist'', a mai spus președintele francez.
poza

Actualitate

Mircea Badea: Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate

„Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate”, a spus Mircea Badea referitor la scandalul de plagiat al Codruței Kovesi. „Eu personal, cetățean al acestei țări, r...

28 Sep 2016  •  00:44

poza

Show

Salman Khan a făcut o cerere în căsătorie pe scenă. Dar nu pentru Iulia Vântur

Salman Khan și Iulia Vântur ar urma să se căsătorească pe 18 noiembrie, dar cu circa o lună înainte de acest eveniment, actorul a făcut o nouă cerere în căsătorie. De data aceasta este vorba...

27 Sep 2016  •  22:13

sati