Antena 3 CNN Externe Furtuna tropicală "Alberto" deschide sezonul furtunilor tropicale în Statele Unite

Furtuna tropicală "Alberto" deschide sezonul furtunilor tropicale în Statele Unite

Furtuna tropicală "Alberto" deschide sezonul furtunilor tropicale în Statele Unite
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
20 Mai 2012   •   10:11

Furtuna tropicală "Alberto", care a început să se formeze sâmbătă în largul Coastei de Sud-Est a Statelor Unite, cu rafale de vânt de aproximativ 75 de kilometri pe oră, deschide anotimpul furtunilor tropicale, a anunţat serviciul american de meteorologie, relatează AFP.
   
Alberto, situat la aproximativ 225 de kilometri sud-est de Charleston (South Carolina, în sud-estul Statelor Unite), se deplasa în direcţia sud-vest cu o viteză de aproximativ şase kilometri pe oră, a anunţat Centrul Naţional american al Uraganelor.
   
Furtuna nu ameninţa, pentru moment, continentul, însă anumite zone de coastă ale Carolinei necesitau o supraveghere sâmbătă seara, potrivit Centrului cu sediul la Miami, care anunţă că "rafale de vânt susţinute se deplasează cu aproximativ 75 de kilometri de oră, cu intensificări violente şi o accelerare posibilă duminică".
   
Alberto este prima furtună tropicală care se formează atât de devreme în Atlantic din 2003 şi până în prezent, înainte de începerea "oficială" a anotimpului uraganelor, între 1 iunie şi 30 noiembrie, cu vârfuri în august şi septembrie.
   
Prima furtună tropicală din acest anotimp care s-a format în Pacific a început marţi, în largul coastelor mexicane.

×
Subiecte în articol: furtuna tropicala sezon Atlantic vant rafale
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close