Antena 3 CNN Externe UPDATE. Miniştrii de Finanţe din zona euro REFUZĂ extinderea programului de bailout pentru Grecia

UPDATE. Miniştrii de Finanţe din zona euro REFUZĂ extinderea programului de bailout pentru Grecia

UPDATE. Miniştrii de Finanţe din zona euro REFUZĂ extinderea programului de bailout pentru Grecia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
30 Iun 2015   •   21:48
UPDATE. Miniştrii de Finanţe din zona euro au refuzat extinderea programului de bailout pentru Grecia pentru încă doi ani de zile, până când Grecia va trece de referendum. 
 
Eurogrupul a respins două din cele trei propuneri ale premierului Tsipras, a adăugat ministrul de Finanţe din Finlanda, Alexander Stubb.

Membrii Eurogrup au respins propunerea de ultimă oră făcută de guvernul de la Atena de prelungire a termenului de plată scadent în urmă cu puţin timp. 
 
La întâlnirea extraordinară ce a avut loc în această seară grecii au venit cu noi propuneri legate de un plan de reforme, dar nu au spus nimic despre plata datoriilor. 
 
Asta după ce, preşedintele Comisiei Europene făcuse o ultimă ofertă Atenei, înainte de expirarea programului de ajutor financiar. 

---

Grecia a trimis autorităţilor financiare europene un "plan de salvare" valabil pentru doi ani de zile, cu doar câteva ore înainte de falimentul oficial. 
 
Planul a fost anunţat într-o declaraţie a cabinetului premierului Alexis Tsipras. 
 
"Guverul elen a propus un plan de doi ani de zile cu Mecanismul European de Stabilitate" pentru a acoperi nevoile financiare în paralel cu restructurarea datoriei", se arată în anunţ. 
 
În declaraţie se arată că Grecia "rămâne la masa negocierilor" şi Atena va căuta întotdeauna "o soluţie viabilă pentru a rămâne în zona euro". 
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close