Antena 3 CNN Externe În câteva ore a plouat cât pentru şase luni. A fost decretată stare de URGENŢĂ în Sardinia. Inundaţiile au omorât 16 oameni

În câteva ore a plouat cât pentru şase luni. A fost decretată stare de URGENŢĂ în Sardinia. Inundaţiile au omorât 16 oameni

În câteva ore a plouat cât pentru şase luni. A fost decretată stare de URGENŢĂ în Sardinia. Inundaţiile au omorât 16 oameni
de O.P.    |    20 Noi 2013   •   06:39

Starea de urgenţă a fost decretată pe insula italiană Sardinia, după inundaţiile considerate o tragedie naţională. Ultimul bilanţ al dezastrului este de 16 morţi, între care patru copii, şi peste 2700 de persoane evacuate. Numeroase familii au rămas fără locuinţă sau au pierdut tot ce aveau în casele acoperite de ape.

În doar câteva ore, în Sardinia a plouat cât în şase luni. Ploile şi rafalele de vânt de până la 125 de kilometri pe oră au fost aduse de ciclonul Cleopatra, fenomen meteorologic rar în marea Mediterană. Chiar şi cele mai mici pâraie s-au prefăcut în torenţi.

Printre victime se numără mai mulţi copii. Familii întregi, între care una de imigranţi brazilieni, şi-au pierdut viaţa în maşini sau case surprinse de potop. Alte sute de localnici şi-au părăsit în grabă casele iar când au revenit, le-au găsit pline de noroi, cu toate obiectele din interior distruse sau inutilizabile.

Premierul Enrico Letta a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a subliniat că ajutorul pentru sinistraţi este o prioritate absolută.

În toată Italia se colectează donaţii pentru sinistraţi iar Uniunea Europeană a promis, de asemenea, ajutor. Din nefericire, şi-au făcut apariţia şi aşa-numiţii "şacali" care nu se dau înapoi să jefuiască locuinţele evacuate. Meteorologii spun însă că vremea se va îndrepta în orele următoare.

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close