Antena 3 CNN Externe Londra: Şase activiste Greenpeace au fost arestate după ce au escaladat un zgârie-nori

Londra: Şase activiste Greenpeace au fost arestate după ce au escaladat un zgârie-nori

Londra: Şase activiste Greenpeace au fost arestate după ce au escaladat un zgârie-nori
de M.T.    |    12 Iul 2013   •   10:24

Şase activiste Greenpeace au ajuns în arestul poliţiei metropolitane din Londra după ce au escaladat, fără aprobarea autorităţilor, cel mai mare zgârie-nori din Europa Occidentală.

Odată ajunse în vârful structurii înalte de 310 metri, voluntarele au arborat un banner pe care scria "Salvaţi Arctica". Femeile au protestat, astfel, faţă de forajele din Arctica.

Cele şase activiste Greenpeace au escaladat cel mai înalt zgârie-nori din Europa Occidentală în 16 ore.

Odată ajunse în vârful clădirii, la peste trei sute de metri în aer, au ancorat un banner pe care scria "Salvaţi Arctica". Şeful Greenpeace Londra a asistat la manifestaţie şi s-a declarat mândru de reuşita activistelor.

„Sunt foarte bine echipate şi foarte bine antrenate. Sănătatea şi siguranţa sunt extrem de importante în astfel de evenimente. Nu am face asta dacă nu am şti cu siguranţă că ele sunt în stare”, a spus John Sauven, activist Greenpeace.

Protestul inedit a atras aprecierea a sute de trecători, care au urmărit escaladarea, însă şi furia turiştilor care plătiseră bani grei pentru a vedea capitala Marii Britanii din vârful zgârie-norului.

Cu toate că au fost aplaudate când au ajuns la sol, cele şase femei au ajuns în arestul poliţiei.

×
Subiecte în articol: protest Londra
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close