Antena 3 CNN Externe LOVITURĂ GREA pentru Ucraina: "A trecut de partea RUŞILOR". "Este alertă COD ROŞU"

LOVITURĂ GREA pentru Ucraina: "A trecut de partea RUŞILOR". "Este alertă COD ROŞU"

LOVITURĂ GREA pentru Ucraina: "A trecut de partea RUŞILOR". "Este alertă COD ROŞU"
de O.P.    |    03 Mar 2014   •   06:12

 Rusia şi-a întărit şi mai mult poziţiile în Crimeea. Trupele sale deţin controlul instituţiilor iar bazele militare ucrainene sunt încercuite.
Conducerea de la Kiev a mobilizat armata, dar a primit o grea lovitură de imagine după ce comandantul marinei militare ucrainene a trecut de partea adversarilor.

Ucraina cere acum ajutorul liderilor occidentali, care avertizează că ar putea impune sancţiuni Rusiei.

Noii lideri ai Ucrainei au chemat Rusia să-şi retragă trupele din Crimeea, dar au cerut şi ajutorul Occidentului.

Premierul Ucrainei: "Suntem în pragul dezastrului! Este alertă cod roşu! Nu mai este vorba de o ameninţare, ci de o declaraţie de război adresată ţării mele! "

Bazele militare ucrainene din Crimeea sunt încercuite de soldaţi ruşi, în ţinută de luptă fără însemne, care le cer să depună armele. Deocamdată nu s-a ajuns la confruntări, dar tensiunea este maximă.

Abia numit, noul comandant al flotei militare ucrainene a jurat credinţă guvernului autonom din Crimeea, care nu recunoaşte autorităţile de la Kiev.

Amiralul a fost imediat demis şi inculpat pentru înaltă trădare. Potrivit experţilor occidentali, trupele ucrainene nu ar putea opune rezistenţă armatei ruse, mai bine înzestrate şi antrenate.

Un eventual conflict ar avea, probabil, acelaşi final cu războiul din 2008, din Georgia. Fostul preşedinte al acestei ţări a venit, acum, să-i încurajeze pe ucraineni, la Kiev.

Manifestaţii pentru unitatea Ucrainei, dar şi unele în favoarea Rusiei au avut loc în regiunile cu numeroasă populaţie rusofonă din estul Ucrainei. Şi chiar în Rusia s-a demonstrat atât în sprijinul preşedintelui Putin, cât şi împotriva războiului. În al doilea caz, protestele au fost urmate de arestări.

NATO a acuzat Rusia că ameninţă pacea şi securitatea Europei. Secretarul de stat american John Kerry a avertizat Rusia că "va pierde" dacă va continua confruntarea. Kerry soseşte mâine la Kiev unde se află, deja, ministrul britanic de externe. La rândul său, cancelarul Angela Merkel l-a chemat la telefon pe Vladimir Putin şi a obţinut aprobarea sa pentru un "grup de contact" care să încerce soluţionarea crizei prin dialog.

×
Subiecte în articol: Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close