Antena 3 CNN Externe Mii de mesaje de solidaritate cu publicaţia franceză Charlie Hebdo, pe Twitter

Mii de mesaje de solidaritate cu publicaţia franceză Charlie Hebdo, pe Twitter

Mii de mesaje de solidaritate cu publicaţia franceză Charlie Hebdo, pe Twitter
07 Ian 2015   •   20:55
În urma atentatelor de marţi, de la Paris, internetul a reacţionat la unison. Utilizatorii platformei Twitter au publicat mesajul #JeSuisCharlie, care se traduce în "Eu sunt Charlie". 
 
Deşi autorităţile nu au identificat atacatorii încă, suspiciunile merg către un grup islamist radical. 
 
Incidentul a fost abordat şi de colegi din media internaţională, cum ar fi caricaturistul-editor Bob Mankoff, de la New Yorker, care în 2012 a realizat un desen, cu mesajul "Vă rugăm să vă bucuraţi cu responsabilitate de acest desen corect din punct de vedere cultural, etic, religios şi politic.
 
Mesajele de solidaritate au curs constant pe Twitter, relatează publicaţia Time: 
 
Preşedintele României, Klaus Ioahannis, a schimbat poza de profil de pe reţeaua Facebook cu mesajul "Je Suis Charlie", la fel ca şi contul oficial al ambasadei Statelor Unite. 



Premierul Victor Ponta a transmis, de asemenea, o scrisoare omologului său francez, Manuel Valls, în care îşi exprimă solidaritatea şi compasiunea faţă de toată populaţia franceză: 

Am aflat cu profundă indignare și tristețe despre atacul extrem de grav care a fost îndreptat împotriva redacției Charlie Hebdo. România condamnă ferm flagelul terorismului și toate actele de violență care contestă libertatea de exprimare și valorile democratice.

Vreau să transmit familiilor victimelor, redacției Charlie Hebdo și poporului francez cele mai sincere condoleanțe și compasiunea poporului român. Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către cei care au fost răniți în timpul acestui atac nejustificat și intolerabil, dorindu-le o recuperare rapidă.

Cu cea mai înaltă consideraţie, domnului prim-ministru al Franţei, Manuel Valls


×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close