Antena 3 CNN Externe Ministrul german de Finanţe: Zona euro poate face faţă ieşirii Greciei. Nu putem forţa pe nimeni

Ministrul german de Finanţe: Zona euro poate face faţă ieşirii Greciei. Nu putem forţa pe nimeni

Ministrul german de Finanţe: Zona euro poate face faţă ieşirii Greciei. Nu putem forţa pe nimeni
Sursa foto: Foto:greekcrisis.net
11 Mai 2012   •   10:23

Zona euro poate suporta ieşirea Greciei, a declarat ministrul german de Finanţe Wolfgang Schäuble, potrivit cotidianului Rheinische Post din ediţia de vineri, informează AFP.

Întrebat de jurnalişti dacă zona euro ar putea face faţă ieşirii Greciei, Schäuble s-a arătat încrezător că zona euro nu va fi atât de afectată precum se estimează.

"Europa nu se va dizolva atât de uşor. Noi ne dorim ca Grecia să rămână în zona euro însă ea trebuie să îşi dorească să îşi îndeplinească atribuţiile. Nu putem forţa pe nimeni" a declarat Schäuble.

Potrivit lui Schäuble, zona euro este mult mai pregătită faţă de cum era acum doi ani.

"Am învăţat foarte multe în aceşti ultimi doi ani şi am construit mecanisme de protecţie. Pericolul de contaminare a altor ţări din zona euro este din ce în ce mai mic iar zona euro, în ansamblul ei, a devenit mult mai rezistentă", a mai spus el.

"Criza a demonstrat: Când este nevoie să se acţioneze rapid, Europa poate răspunde rapid (...) Ideea că noi nu am fi capabili să reacţionăm pe termen scurt faţă de ceva neprevăzut este o idee greşită", a conchis Wolfgang Schäuble.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close