Antena 3 CNN Externe MIZERIA de la Vatican. Papa Francisc a încremenit când a descoperit ce se face cu BANII din donaţii

MIZERIA de la Vatican. Papa Francisc a încremenit când a descoperit ce se face cu BANII din donaţii

MIZERIA de la Vatican. Papa Francisc a încremenit când a descoperit ce se face cu BANII din donaţii
de O.P.    |    22 Ian 2014   •   09:55

Deşi Iisus Hristos propovăduieşte milostenia, dragostea frăţească, iubirea, umilinţa, preoţii de la Vatican ( şi nu numai ei) se scaldă într-un lux greu de imaginat de credincioşii simpli.

La Banca Vaticanului se fac multe lucruri necurate, iar poliţia a intrat pe fir, arestându-l ieri pe monseniorul Nunzio Scarano, înalt prelat al Vaticanului, acuzat de spălare de bani.

Se pare că "faţa bisericească" ar fi spălat 20 de milioane de euro. Vreme de 20 de ani, cât a lucrat la Administraţia Patrimoniului Scaunului Apostolic în funcţia de contabil senior, lui Nunzio i-au trecut prin mână multe milioane de euro, pe care a avut grijă să le pună "la adăpost".

Se pare că o parte din bani au fost transferaţi în "donaţii" fictive pentru companii offshore. Mai mult, din banii oferiţi de oameni Bisercii, acesta şi-ar fi achitat ipoteca la una din proprietaţile sale.

Un alt preot al Vaticanului şi un notar public au fost suspendaţi şi sunt anchetaţi în acest moment de poliţie.

Papa Francisc vrea să restaureze credibilitatea Băncii Vaticanului, iar zilele trecute a îndepărtat de la conducere majoritatea cardinalilor, înlocuindu-i pe aproape toţi cei numiţi de Papa Benedict.


×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close