Antena 3 CNN Externe O ţară care şi-a pierdut SPERANŢA. Ce se întâmplă ACUM în Filipine: "Aici este mai rău ca în IAD"

O ţară care şi-a pierdut SPERANŢA. Ce se întâmplă ACUM în Filipine: "Aici este mai rău ca în IAD"

O ţară care şi-a pierdut SPERANŢA. Ce se întâmplă ACUM în Filipine: "Aici este mai rău ca în IAD"
de O.P.    |    11 Noi 2013   •   06:29

Trecerea taifunului Haiyan a lăsat urme adânci în Filipine. 10 mii de oameni şi-au pierdut viaţa iar sute de mii de sinistraţi au nevoie de ajutor după ce oraşe întregi au fost distruse aproape în totalitate. Echipele de salvare ajung cu greu în zonele afectate unde, în schimb, iau amploare jafurile.

Din cartiere întregi din oraşul filipinez Tacloban au rămas doar ruine. Taifunul Haiyan a înaintat pe un front de 600 de kilometri şi, în toate localităţile care i-au stat în cale, peste 70% din construcţii sunt distruse.



Sub dărâmături sunt îngropate zeci sau poate sute de corpuri neînsufleţite. Supravieţuitorii îşi caută cu disperare rudele, dispărute fără urmă. Alţii încearcă să salveze ce mai pot din ruinele locuinţelor. Singurii care profită sunt jefuitorii. În lipsa poliţiştilor, şi ei dezorganizaţi, oamenii încearcă să se apere singuri.

Dar cea mai mare grijă a localnicilor este că rezervele de apă, hrană şi medicamente sunt pe sfârşite. Autorităţile fac ce pot, dar par depăşite de amploarea dezastrului.



"Ajutorul internaţional trebuie să vină acum! Nu mâine, ci chiar acum! Pentru că aici este într-adevăr rău, mai rău ca în iad", spun reporterii veniţi la faţa locului.

Comunitatea internaţională s-a mobilizat în sprijinul filipinezilor, dar va mai dura până când ajutoarele vor ajunge la destinaţie. Între timp, taifunul a ajuns în Vietnam, unde 600.000 de persoane au fost evacuate iar ploile şi inundaţiile ameninţă capitala ţării, Hanoi.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close