Antena 3 CNN Externe RUSIA, extrem de interesată de soarta cutiilor negre. "NIMIC nu trebuie să ajungă în mâinile străinilor"

RUSIA, extrem de interesată de soarta cutiilor negre. "NIMIC nu trebuie să ajungă în mâinile străinilor"

RUSIA, extrem de interesată de soarta cutiilor negre. "NIMIC nu trebuie să ajungă în mâinile străinilor"
de O.P.    |    21 Iul 2014   •   05:50

Rusia este foarte interesată de cutiile negre ale avionului doborât în Ucraina. Comandanţii separatişti le-au ordonat luptătorilor de pe teren să facă totul pentru ca aceste dispozitive să NU ajungă în mâinile observatorilor străini.

Asta rezultă dintr-o nouă serie de interceptări ale unor convorbiri telefonice între rebeli, difuzate de serviciul ucrainean de informaţii.

Convorbirile s-au purtat între Olexandr Hodakovskii, comandant de batalion din armata aşa-numitei "Republici Populare Doneţk" şi subalternii săi, cărora li se cunosc doar numele de botez.

- Oamenii tăi lucrează la locul prăbuşirii?
- Da, lucrează.
- Eşti şi tu acolo?
- Da, sunt aici.
- La cine sunt "cutiile negre"?
- Nu sunt la noi.
- Dar la cine, Lioşa?
- Stai să văd. O să încerc să aflu.
- Grăbeşte-te! E urgent. Moscova întreabă unde sunt cutiile. Te rog să-mi raportezi. Trebuie să le găsim foarte repede.
- În regulă.
- Cine mai e cu voi? Oamenii lui Strelkov sunt acolo?
- Nu ştiu. Chiar acum au venit cei de la OSCE.
- Deci, în primul rând, ei sunt cei interesaţi de soarta cutiilor negre. Ele trebuie să rămână sub controlul nostru. Te rog să faci treaba asta, da?
- În regulă.

17 minute mai târziu, Hodakovskii ia legătura cu un alt lucrător din Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al rebelilor.

- Am o cerere pentru voi. Nu este cererea mea. Prietenii noştri foarte sus-puşi sunt foarte interesaţi de soarta "cutiilor negre". Mă refer la cei de la Moscova. Este vorba de două dispozitive. Unul se află la Hmurîi, şeful serviciului de informaţii. Vă rog să cooperaţi cu Ministerul Situaţiilor de Urgenţă (n.r. separatist). Nimic din ce găsiţi nu trebuie să ajungă în mâinile altora! Doar la voi, la oamenii lui Strelkov sau ai lui Hmurîi (lideri separatişti), oricare dintre ei.
- Am înţeles.
- Te rog, preia controlul asupra situaţiei şi, împreună cu celălalt tovarăş de la Ministerul Situaţiilor de Urgenţă, Oleksii, încercaţi să luaţi tot ce găsiţi, ca să nu ajungă în mâinile altora. Mă refer la toţi oamenii ăia care vor veni, OSCE şi aşa mai departe...
- Am înţeles, e în regulă.

Cei doi lucrători subalterni şi-au luat în serios misiunea şi după mai puţin de o oră unul din ei l-a contactat pe comandant.


×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close