Antena 3 CNN Externe Rusia investeşte 400 de miliarde de dolari în modernizarea şi extinderea capacităţilor militare

Rusia investeşte 400 de miliarde de dolari în modernizarea şi extinderea capacităţilor militare

Rusia investeşte 400 de miliarde de dolari în modernizarea şi extinderea capacităţilor militare
Sursa foto: Foto: madaxeman.com
29 Aug 2015   •   15:07
Armata rusă a început să investească în trenuri vechi sovietice. Anunţul a fost făcut de un ziar ceh, care a adăugat că măsura a fost anunţată de ministrul rus al Apărării în luna august. 
 
De altfel, aceasta este doar o parte dintr-un proiect rus în valoare de 400 de miliarde de dolari pentru a moderniza şi a extinde capacităţile militare. 
 
"Se pare că, pe lângă tehnologiile revoluţionare anunţate, Rusia are de gând să aplice o "Renaştere" a unor tehnologii militare considerate depăşite", scrie Business Insider.
 
Mai exact, este vorba despre patru trenuri armate - Baikal, Terek, Amur şi Don - care au fost folosite în misiunie din nordul Caucazului, din 2002 până în 2009. 
 
La sfârşitul războiului din Cecenia, ministrul Apărării a decis ca trenurile să fie scoase din uz. Acestea au fost dezmembrate şi piesele au fost trimise în depozite. 
 
Trenurile armate sunt, în general, un concept vechi, cu apogeu în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar încă pot fi destul de utile în diverse medii militare. 
 
Acestea sunt folosite pentru a transporta marfă şi trupe în zonele de conflict, ceea ce facilitează întărirea forţelor în zonele respective. 
 
Programul de modernizare a armatei ruse se va încheia în 2020. 
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close