Antena 3 CNN Externe Şalul uneia dintre victimele lui Jack Spintecătorul, scos la licitaţie pentru 4,5 milioane de dolari

Şalul uneia dintre victimele lui Jack Spintecătorul, scos la licitaţie pentru 4,5 milioane de dolari

Şalul uneia dintre victimele lui Jack Spintecătorul, scos la licitaţie pentru 4,5 milioane de dolari
10 Iul 2015   •   17:36

Şalul uneia dintre victimele lui Jack Spintecătorul, care ar fi ajutat la stabilirea identităţii acestui criminal în serie din Londra secolului al 19-lea, a fost scos la licitaţie pentru 4,5 milioane de dolari, potrivit dailymail.co.uk. Acest şal, despre care se crede că a fost găsit lângă cadavrul lui Catherine Eddowes, una dintre victimele lui Jack Spintecătorul, este deţinut de omul de afaceri şi colecţionarul Russel Edwards, care l-ar fi cumpărat în 2007, pentru o sumă care nu a fost dezvăluită, după ce a devenit interesat de descoperirea identităţii acestui criminal în serie. Şalul, care este impregnat cu sângele victimei, a fost scos la vânzare online, în SUA, de casa de licitaţii Moments in Time, pentru suma de 4,5 milioane de dolari, potrivit dailymail.co.uk.

Pe site-ul acestei case de licitaţii specializate în vânzarea de obiecte istorice, acest şal a contribuit la rezolvarea unuia dintre cele mai mari mistere, Jack Spintecătorul fiind identificat cu ajutorul testelor ADN făcute pe materia organică de pe această ţesătură, la peste un secol de la teribilele crime. Russel Edwards, care este şi autor al cărţii "Naming Jack The Ripper", a anunţat în luna septembrie 2014 că celebrul asasin din Londra sfârşitului de secol XIX era emigrantul polonez Aaron Kosminski, unul dintre principalii suspecţi în lanţul de crime care a îngrozit londonezii, pe care autorităţile din epocă nu l-au putut acuza direct, din lipsă de probe.
Pentru a stabili identitatea criminalului, Russel Edwards a colaborat cu un expert criminalist, Jari Louhelainen, profesor de biologie moleculară la Universitatea John Moores din Liverpool, care a analizat urmele de sânge de pe şalul despre care se crede că a fost găsit lângă cadavrul lui Catherine Eddowes, una dintre victimele lui Jack Spintecătorul. Louhelainen ar fi reuşit să extragă fragmente de ADN mitocondrial de pe ţesătură şi să le compare cu mostre de ADN aparţinând urmaşilor lui Kosminski şi ai lui Catherine Eddowes.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close