Antena 3 CNN Externe Starea lui Hugo Chavez s-a deteriorat. "Îşi pune în continuare speranţa în Hristos"

Starea lui Hugo Chavez s-a deteriorat. "Îşi pune în continuare speranţa în Hristos"

Starea lui Hugo Chavez s-a deteriorat. "Îşi pune în continuare speranţa în Hristos"
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
22 Feb 2013   •   12:07

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, bolnav de cancer, suferă de o insuficienţă respiratorie a cărei evoluţie "nu este favorabilă", a precizat joi ministrul venezuelean al Comunicaţiilor, citat de AFP. Chavez s-a întors luni în ţara sa după mai mult de două luni de spitalizare la Havana din cauza cancerului.

"Insuficienţa respiratorie postoperatorie persistă şi tendinţa nu este favorabilă, iar el continuă tratamentul", a declarat ministrul Ernesto Villegas.

"Tratamentul medical împotriva bolii (cancer) continuă fără a prezenta efecte secundare nefaste semnificative până în prezent", a mai precizat Villegas.

Din cauza insuficienţei respiratorii, preşedintele a suferit o traheotomie şi trebuie să folosească o canulă care îl împiedică temporar să vorbească, a anunţat Guvernul, care a mai precizat că Chavez este "conştient".

Potrivit comunicatului difuzat joi, preşedintele Chavez "menţine legătura cu rudele sale, cu echipa politică a Guvernului şi este în strânsă colaborare cu echipa medicală de lucru".

"Preşedintele îşi pune în continuare speranţa în Hristos, având o mare voinţă de a trăi şi disciplină în a se îngriji", a adăugat Villegas.

La data de 8 decembrie, Hugo Chavez l-a desemnat pe vicepreşedintele Nicolas Maduro drept succesor în cazul în care ar intra în "incapacitatea" de a-şi asuma puterea.

Chavez a fost reales în octombrie 2012, însă nu a depus jurământul la data prevăzută, de 10 ianuarie, Tribunalul suprem considerând că el va putea face acest lucru mai târziu, atunci când se va recupera.

 

 

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Nicolas Maduro
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close