Antena 3 CNN Externe "SUA pregătesc planul pentru o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ". Ce pune la cale Barack Obama

"SUA pregătesc planul pentru o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ". Ce pune la cale Barack Obama

"SUA pregătesc planul pentru o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ". Ce pune la cale Barack Obama
de O.P.    |    02 Mai 2013   •   11:20

America - o ţară extrem de puternică, dar îndatorată până peste cap, China - un gigant care a venit din urmă şi care se străduieşte să nu-şi arate "fisurile". Aceste două mari puteri mondiale se "războiesc" pe scena geopolitică pentru a-şi demonstra supremaţia asupra lumii.

Politica externă a Statelor Unite din ultimii ani a urmărit menţinerea raportului de forţe în zona Asia-Pacific, în ciuda progresului economic înregistrat de China.

Pentru că lumea priveşte cu uimire evoluţia spectaculoasă a Chinei, preşedintele Obama pune la cale o nouă alianţă menită să arunce într-un con de umbră China.

Sergey Rogov, director al Institutului de Studii Americane şi Canadiene, a declarat pentru Radio Voice of Russia că SUA vor să fie sigure de rolul de lider în relaţiile internaţionale, iar pentru a face acest lucru, Obama doreşte să pună SUA la conducerea a două blocuri economice, mai exact Parteneriatul Transatlantic şi Trans-Pacific.

În acest mod, SUA ar deţine controlul asupra zonei de liber schimb din regiunea Asia-Pacific.

Această mişcare a fost confirmată şi de consilierul pe probleme de securitate naţională Tom Donilon, care a subliniat că SUA doreşte ca, prin aceste mişcări strategice, să prevină situaţia în care produsul intern brut al Chinei să îl depăşească pe cel al SUA.



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close