x close

Fii alături de noi!

Taiwanezii şi-au ales prima preşedintă din istorie

de G.S.   •   16 Ian 2016   •   13:34
Taiwanezii şi-au ales prima preşedintă din istorie 416
Foto: Facebook/Tsai Ing-wen
Taiwanezii au votaut sâmbătă într-un scrutin în urma căruia a fost aleasă prima preşedintă a acestei insule, scrie time.com.
 
Tsai Ing-wen, în vârstă de 59 de ani, a condus detaşat în intenţiile de vot potrivit tuturor sondajelor, în principal din cauza nemulţumirii faţă de cele două mandate ale preşedintelui în exerciţiu Ma Ying-jeou.
Tsai, preşedinta Partidului Democrat Progresist (DPP) l-a înfruntat pe Eric Chu, candidatul din partea Partidului Naţionalist (KMT) al lui Ma.
Principalele teme ale campaniei au fost sistemul de pensii aproape falimentar, securitatea alimentară, preţurile mari de pe piaţa imobiliară, o economie stagnantă şi o societate îmbătrânită, cu o natalitate slabă.
Însă relaţiile cu China continentală divizează cel mai mult principalele două partide. KMT se pronunţă pentru legături mai strânse, în timp ce DPP susţine independenţa.
James Soong de la Partidul Poporului în primul rând (Qinmindang) este al treilea candidat la funcţia de preşedinte.
 
poza

Actualitate

Accident grav pe DN1: Zece persoane rănite, între care patru copii

Un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule a avut loc, vineri seară, pe DN 1, la Bănești, zece persoane, între care patru minori, care au fost rănite ușor, primind îngrijiri la...

26 Aug 2016  •  23:19

poza

Show

Miliardarul Richard Branson a fost la un pas de moarte. „Viața mi-a trecut prin fața ochilor”

Celebrul miliardar Richard Branson, patronul companiei aeriene Virgin Air, a dezvăluit, recent, că a fost la un pas de moarte. Branson a suferit un grav accident cu bicicleta., informează...

26 Aug 2016  •  17:19

sati