x close

Fii alături de noi!

Taiwanezii şi-au ales prima preşedintă din istorie

de G.S.   •   16 Ian 2016   •   13:34
Taiwanezii şi-au ales prima preşedintă din istorie 416
Foto: Facebook/Tsai Ing-wen
Taiwanezii au votaut sâmbătă într-un scrutin în urma căruia a fost aleasă prima preşedintă a acestei insule, scrie time.com.
 
Tsai Ing-wen, în vârstă de 59 de ani, a condus detaşat în intenţiile de vot potrivit tuturor sondajelor, în principal din cauza nemulţumirii faţă de cele două mandate ale preşedintelui în exerciţiu Ma Ying-jeou.
Tsai, preşedinta Partidului Democrat Progresist (DPP) l-a înfruntat pe Eric Chu, candidatul din partea Partidului Naţionalist (KMT) al lui Ma.
Principalele teme ale campaniei au fost sistemul de pensii aproape falimentar, securitatea alimentară, preţurile mari de pe piaţa imobiliară, o economie stagnantă şi o societate îmbătrânită, cu o natalitate slabă.
Însă relaţiile cu China continentală divizează cel mai mult principalele două partide. KMT se pronunţă pentru legături mai strânse, în timp ce DPP susţine independenţa.
James Soong de la Partidul Poporului în primul rând (Qinmindang) este al treilea candidat la funcţia de preşedinte.
 
În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Adrian Cristea a uitat-o total pe Bianca Drăguşanu. S-a întors în braţele primei iubite

Adrian Cristea şi Bianca Drăguşanu au avut una dintre relaţiile cu năbădăi. După multe împăcări şi certuri, cei doi par să-şi fi găsit în sfârşit liniştea departe unul de celălalat.

28 Iun 2016  •  22:48

sati