Antena 3 CNN Externe Ţara din Europa care a rămas FĂRĂ GUNOAIE. "Am ajuns să IMPORTAM deşeuri de la ţările vecine". Câţi bani fac din industria asta

Ţara din Europa care a rămas FĂRĂ GUNOAIE. "Am ajuns să IMPORTAM deşeuri de la ţările vecine". Câţi bani fac din industria asta

Ţara din Europa care a rămas FĂRĂ GUNOAIE. "Am ajuns să IMPORTAM deşeuri de la ţările vecine". Câţi bani fac din industria asta
de O.P.    |    27 Feb 2015   •   11:57

Imaginaţi-vă o lume în care poluarea nu ar fi o problemă, iar oraşele ar fi nişte medii extrem de sănătoase pentru a ne duce traiul. Mai mult, mediul înconjurător - pădurile, oceanele, râurile nu ar avea de suferit din cauza tonelor de deşeuri care distrug totul atunci când sunt aruncate în mod haotic.

Există o ţară în Europa care a RĂMAS FĂRĂ GUNOAIE. Deşi are aproape 10 milioane de locuitori, Suedia nu mai are deşeuri şi asta pentru că a implementat un program extrem de eficient, în care gunoaiele sunt incinerate, producând astfel energie.

Pentru că a rămas fără resturi menajere (şi nu numai), Suedia a început să IMPORTE gunoiul din ţările vecine, precum Norvegia. Anual, norvegienii trimit către suedezi 80.000 de tone de deşeuri, scrie idealistrevolution.com.

Norvegienii plătesc pentru a plasa excesul de deşeuri, suedezii îl ard pentru căldură şi electricitate iar apoi tratează cenuşa, transformând-o în îngrăşământ care ajunge înapoi la norvegieni.

România nu stă deloc bine la capitolul "reciclări". Anual, cantitatea totală de deşeuri generate în Româniai este de 10,2 tone de persoană, peste dublul mediei UE. Doar cinci alte ţări au produs mai multe deşeuri pe cap de locuitor în UE în anul 2010: Bulgaria, Luxemburg, Finlanda, Estonia şi Suedia.


 

×
Subiecte în articol: reciclare energie verde deseuri
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close