Antena 3 CNN Externe Ucraina: Aderarea la NATO nu se poate concretiza pe termen scurt. În adâncul inimii, ne simţim europeni

Ucraina: Aderarea la NATO nu se poate concretiza pe termen scurt. În adâncul inimii, ne simţim europeni

Ucraina: Aderarea la NATO nu se poate concretiza pe termen scurt. În adâncul inimii, ne simţim europeni
Sursa foto: Foto: uacrisis.org
22 Mar 2014   •   19:16
Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate concretiza pe termen scurt, declară ministrul ucrainean de Externe, Andrei Deşciţa, pledând pentru apropierea ţării de Uniunea Europeană şi pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, relatează Itar-Tass, conform Mediafax.
"Aderarea Ucrainei la NATO nu este pe agendă, pe termen scurt", a precizat Deşciţa, explicând că Ucraina nu are o bază legislativă care să îi permită semnarea Pactului Nord-Atlantic şi nu are nici susţinerea necesară pentru iniţierea procesului de integrare.
În plus, Deşciţa nu crede că statele membre NATO sunt pregătite să considere Ucraina un stat candidat la aderare, dată fiind situaţia actuală.
Deşciţa a exprimat speranţa că Guvernul Ucrainei va continua să se îndrepte spre integrarea europeană. "În adâncul inimii, ne simţim europeni", a spus şeful diplomaţiei ucrainene, pledând şi pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia.
 

×
Subiecte în articol: Ucraina aderare NATO termen europeni NATO proces
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close