Antena 3 CNN Externe Un lucrător militar sanitar britanic s-a infectat cu virusul Ebola în Sierra Leone

Un lucrător militar sanitar britanic s-a infectat cu virusul Ebola în Sierra Leone

Un lucrător militar sanitar britanic s-a infectat cu virusul Ebola în Sierra Leone
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Mar 2015   •   13:13

Un lucrător militar britanic în domeniul sanitar prezent în Sierra Leone a fost infectat cu virusul febrei hemoragice, au anunţat oficiali britanici din domeniul sănătăţii, precizând că este vorba despre primul caz de acest fel, scrie AP.
   
Marea Britanie desfăşoară un efort amplu în lupta împotriva Ebola în Sierra Leone, una dintre cele trei ţări din Africa de Vest cel mai dur afectate de o epidemie de Ebola soldată cu peste 9.900 de morţi.
   
Ministerul britanic al Apărării a anunţat că persoana infectată primeşte îngrijiri la Untatea de Tratament Kerry Town, în Sierra Leone. Însă oficialii nu au dezvăluit numele, sexul sau vârsta pacientului.
   
"O decizie cu privire la o eventuală evacuare a pacientului în Marea Britanie, pentru tratament, urmează să fie luată în curând", se arată într-un comunicat, în care se precizează că rudele pacientului au fost informate.
   
"Proceduri stricte" au fost implementate pentru protecţia personalului militar britanic, se subliniază în comunicat. Însă există "întotdeauna un nivel de risc în desfăşurarea operaţiunilor de acest tip", se arată în continuare.
   
Două surori medicale britanice au contractat virusul Ebola în timp ce îngrijeau pacienţi în Sierra Leone, anul trecut. Ele au supravieţuit, după ce au fost aduse în Marea Britanie, unde au fost tratate.
   

×
Subiecte în articol: Ebola
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close