Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Corina Creţu, despre MCV: România să ia acest raport ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidarii statului de drept

Corina Creţu, despre MCV: România să ia acest raport ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidarii statului de drept

Corina Creţu, despre MCV: România să ia acest raport ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidarii statului de drept
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Ian 2015   •   15:14

Comisarul pentru Politici Regionale, Corina Creţu, a declarat, miercuri, în urma adoptării de către Comisia Europeană a raportului privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, că "România trebuie să ia acest raport ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidarii statului de drept”.

"Salut aprecierea prim-vicepreşedintelui (Frans) Timmermans că România se află pe drumul cel bun. Faptul că încrederea românilor în justiţie a crescut este o dovadă că acest mecanism îşi atinge obiectivele pentru care a fost creat. România trebuie să ia acest raport ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidării statului de drept. În acest proces, fondurile de coeziune pot juca un rol important în creșterea capacităţii instituţionale de luptă împotriva corupţiei", a declarat comisarul european Corina Creţu.

Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul MCV privind România, prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, precizând că Bucureştiul se află pe drumul cel bun.
   

Raportul consemnează progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor MCV, precizând că trebuie menţinut consensul în ceea ce priveşte reformele şi continuarea acestora. 
   
"România este pe drumul cel bun şi trebuie să rămână pe această cale. Combaterea corupţiei reprezintă în continuare cea mai mare provocare şi cea mai mare prioritate. Salutăm progresele înregistrate pe parcursul anului trecut, care vor trebui confirmate în 2015", a declarat prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, cel care gestionează rapoartele MCV pentru România şi Bulgaria.

×
Subiecte în articol: Corina Cretu raport MCV
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close