Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Liderii UE au primit declaraţia Parlamentului României prin care i se cere DEMISIA lui Băsescu. Preşedintele ignoră acest lucru şi merge azi la Bruxelles

Liderii UE au primit declaraţia Parlamentului României prin care i se cere DEMISIA lui Băsescu. Preşedintele ignoră acest lucru şi merge azi la Bruxelles

Liderii UE au primit declaraţia Parlamentului României prin care i se cere DEMISIA lui Băsescu. Preşedintele ignoră acest lucru şi merge azi la Bruxelles
de O.P.    |    26 Iun 2014   •   05:38

 Liderii Uniunii Europene au primit declaraţia prin care Parlamentul cere oficial demisia preşedintelui Traian Băsescu. Documentul a fost aprobat de 344 de senatori şi deputaţi, fără niciun vot împotrivă, dar este ignorat în totalitate de şeful statului.

Astăzi, Traian Băsescu se va întâlni, la Bruxelles, cu membrii Consiliului European.

Parlamentul a adoptat declaratia prin care solicită demisia presedintelui Traian Basescu, fara voturile UDMR care s-a abtinut de la vot, si in absenta reprezentantilor PDL şi PMP.

Desi, spun ei, au alte motive decat social democratii sa isi doreasca plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, si liberalii au votat in favorea declaratiei.

Premierul Victor Ponta este de parere ca Traian Băsescu va sfida votul din Parlament, la fel cum a făcut cu votul celor aproape 7 milioane şi jumătate de români care i-au cerut demisia la referendum.

În timp ce Parlamentul îi cere demisia, Traian Băsescu participă la un summit cu şefii de stat şi de guvern din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est. Preşedintele a refuzat sa raspunda la orice intrebare a jurnalistilor, indiferent pe ce tema.

×
Parteneri
Cupolă de foc peste România. Temperaturi resimţite de aproape 40 de grade Celsius
x close