Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Premierul bulgar cere închiderea imediată a frontierelor externe ale UE

Premierul bulgar cere închiderea imediată a frontierelor externe ale UE

Premierul bulgar cere închiderea imediată a frontierelor externe ale UE
Sursa foto: Foto:pixabay.com
13 Ian 2016   •   21:36

Premierul conservator bulgar Boiko Borisov a cerut miercuri Uniunii Europene să închidă frontierele externe ale blocului comunitar pentru a opri astfel valul de migranți care, în pofida iernii, nu contenește, relatează agenția EFE.

'Cotele (obligatorii de refugiați) nu sunt suficiente. Poziția mea este că frontierele trebuie închise imediat', a spus Borisov într-un discurs în fața parlamentului de la Sofia.

'Celor care au intrat în Europa, celor care s-au stabilit în anumite locuri, celor care s-au integrat ori au fugit de moarte le spun 'da'. Însă ceilalți trebuie retrimiși în locurile de unde au venit', a adăugat șeful executivului bulgar.

El a apreciat totodată că regulamentul de la Dublin, ce prevede că refugiații trebuie să solicite azil în prima țară unde au intrat în blocul comunitar, nu funcționează, la fel cum nu funcționează nici sistemul de împărțire a migranților prin cote obligatorii, mecanism decis la Consiliul european Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 22 septembrie.

În încercarea de a opri intrarea migranților pe teritoriul ei, Bulgaria a ridicat un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Turcia. Totuși, peste 27.000 de migranți veniți mai ales din țări arabe și asiatice au reușit anul trecut să pătrundă în Bulgaria, de unde și-au continuat călătoria către vestul Europei.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor Bulgaria
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close