Antena 3 CNN Externe Viktor Orban neagă acuzaţiile privind colaborarea cu fostele servicii secrete comuniste din Ungaria

Viktor Orban neagă acuzaţiile privind colaborarea cu fostele servicii secrete comuniste din Ungaria

Viktor Orban neagă acuzaţiile privind colaborarea cu fostele servicii secrete comuniste din Ungaria
16 Mar 2015   •   21:29

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a respins acuzaţiile conform cărora ar fi colaborat cu fostele servicii secrete comuniste, aşa cum susţine un om de afaceri, Lajos Simicska, informează MTI.

Răspunzând unei întrebări a deputatului Adam Mirkoczki, membru al formaţiunii radicale Jobbik, Viktor Orban a declarat că actuala sa funcţie nu îi permite să reacţioneze la "acuzaţii necinstite" făcute de omul de afaceri Lajos Simicska, un fost prieten care a contribuit la înfiinţarea partidului de guvernământ Fidesz.

"În calitatea de prim-ministru, trebuie să evit folosirea unor termeni duri şi forme de ripostă, indiferent cât de mult mi-aş dori. Nu voi avea la nesfârşit această funcţie şi va fi vreme pentru toate, inclusiv pentru riposte", a spus Orban.

Premierul Ungariei a dat asigurări că lupta împotriva regimului comunist a fost o chestiune de principiu pentru el, declarându-se mândru că a depus eforturi 25 de ani pentru a se evita reinstaurarea comunismului sub nicio formă în Ungaria.

Omul de afaceri Lajos Simicska, fost coleg de cameră în facultate cu Viktor Orban, a declarat că actualul prim-ministru l-a "turnat" autorităţilor comuniste la începutul anilor 1980.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close