Antena 3 CNN High Tech Apple îşi cere scuze de la Samsung, dar continuă să acuze sud-coreeni că au copiat iPad

Apple îşi cere scuze de la Samsung, dar continuă să acuze sud-coreeni că au copiat iPad

Apple îşi cere scuze de la Samsung, dar continuă să acuze sud-coreeni că au copiat iPad
Sursa foto: Foto: igalaxytabs.com
de N.B.    |    26 Oct 2012   •   13:07

Apple şi Samsung se războiesc prin tribunale pe patru continente diferite, cele două companii se dau în judecată pentru ceea ce consideră că sun încălcări de brevete, tehnologice sau de design.

Una dintre cele mai răsunătoare victorii a fost trecută în contul companiei americane, când un judecător din Statele Unite a considerat că sud-coreenii de la Samsung au copiat un brevet tehnologic în cadrul mail multor produse, motiv pentru care au fost obligaţi la plata de daune de peste un miliard de dolari.

În Asia, mai multe tribunale au decis în favoarea celor de la Samsung. În Marea Britanie, un judecător a decis că tabletele Samsung nu au copiat designul iPad-urilor de la Apple, motivând că "nu sunt la fel de cool", şi a decis că americanii trebuie să îşi ceară scuze în mod public pentru procesul intentat şi să publice decizia curţii.

După ce apelul a fost respins, Apple nu mai putea evita publicarea scuzelor, dar a decis să o facă într-un mod în care nu prea îşi cere scuze, ci doar să prezinte motivarea curţii, la care să adauge faptul în Germania un proces similar a fost câştigat, iar "Samsung în procesul său de a crea tabletele Galaxy, a copiat cu bună ştiinţă mult mai popularul iPad de la Apple".

Scuzele, în forma neaşteptată pe care au prezentat-o cei de la Apple, se pot găsi doar pe pagina Apple Marea Britanie, în josul paginii, sub titlul de Samsung/Apple UK judgement (Decizia Samsung/Apple).

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close