Antena 3 CNN High Tech BlackBerry ar putea fi interzis şi în India şi Indonezia

BlackBerry ar putea fi interzis şi în India şi Indonezia

BlackBerry ar putea fi interzis şi în India şi Indonezia
05 Aug 2010   •   23:57

Milioane de utilizatori de Blackberry sunt în pericol să nu-şi mai poată folosi telefoanele inteligente. Motivul? Datele transmise sunt criptate astfel că mai multe guverne spun că e pusă în pericol securitatea naţională. Mai multe ţări arabe au luat deja decizia de a interzice accesul la email şi internet de pe aceste telefoane, iar Comisia Europeană vrea să-i doteze pe angajaţi cu alte smart-phone-uri.

Autorităţile din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe spun că nu au niciun control asupra comunicarii, astfel încât siguranţa naţională poate fi pusă în pericol. Iar asta se întâmplă pentru că nu pot fi monitorizate transmisiile de date. În mod normal, un telefon accesează informaţii prin intermediul unui furnizor local de servicii mobile. Numai că în cazul Blackberry, datele sunt transmise prin reţeaua proprie a producătorului de telefoane.După Emiratele Arabe Unite, şi India şi Indonezia ar putea decide să interzică aceste telefoane.

În Europa nu se pune problema limitării accesului la internet de pe BlackBerry. Dar vremurile se schimbă şi pe vechiul continent. Comisia Europeană a decis să-şi doteze angajaţii cu smartphone-uri iPhone şi HTC, în defavoarea BlackBerry. În România, de la începutul anului s-au vândut peste 110 mii de astfel de telefoane inteligente.

În lume, pe piaţa telefoanelor inteligente, Nokia este lider pe piaţa, cu o cotă de 40%. E urmată de Research in Motion, producătorul Blackberry, cu 19%, şi de Apple, cu 14%.

Observator

 

 

×
Subiecte în articol: Blackberry interzis India indonezia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close