Antena 3 CNN Life Știinţă APA, un pericol pentru sănătate. Ce se întâmplă în organismul tău când bei din sticlele de plastic

APA, un pericol pentru sănătate. Ce se întâmplă în organismul tău când bei din sticlele de plastic

APA, un pericol pentru sănătate. Ce se întâmplă în organismul tău când bei din sticlele de plastic
de O.P.    |    03 Dec 2013   •   12:41

Consumul de apă din pahare sau sticle din plastic ar putea fi cauza apariţiei de migrene, potrivit unui nou studiu realizat de experţi de la o universitate din Statele Unite, care arată că durerile de cap sunt declanşate de o substanţă chimică din ambalajul din plastic.

Bisfenol A (BPA), substanţă considerată deja responsabilă pentru probleme de sănătate precum obezitatea, infertilitatea şi atacurile cardiace, ar putea cauza migrenele care afectează unul din şapte aduţi din Marea Britanie, după cum arată rezultatele unui studiu citat de Daily Mail. Studiul efectuat la Universitatea din Kansas a constat în simularea şi întrecerea, în laborator, a nivelului de expunere la BPA.

Cercetătorii au observat comportamentul şobolanilor, dintre care jumătate au primit chimicala o dată la trei zile. În doar jumătate de oră de la administrarea dozei, cobaii expuşi la BPA au devenit mai puţin activi, s-au îndepărtat de zgomote şi lumini puternice, erau uşor de uimit şi au arătat semne de fragilitate în zona capului.

De asemenea, semnalele emise de creier au arătat un influx de estrogen. Substanţa Bisfenol A este folosită pentru a face sticlele din plastic şi conservele mai flexibile şi mai puternice. Face parte din categoria chimicalelor cu potenţial disruptiv endocrin, care alterează felul în care organismul produce hormonii.

×
Subiecte în articol: apa
Parteneri
Vlad Pascu, la judecătoria Mangalia, termen cu un nou judecător
x close