Antena 3 CNN Life Știinţă Nu s-a mai întâmplat NICIODATĂ asta pe Terra. "E o dovadă şocantă a încălzirii globale. Nu ne aşteptam la asta"

Nu s-a mai întâmplat NICIODATĂ asta pe Terra. "E o dovadă şocantă a încălzirii globale. Nu ne aşteptam la asta"

Nu s-a mai întâmplat NICIODATĂ asta pe Terra. "E o dovadă şocantă a încălzirii globale. Nu ne aşteptam la asta"
de O.P.    |    04 Iun 2013   •   10:30

Temperaturile neobişnuit de calde din România, din ultimele săptămâni, aduc încă o dată dovezi incontestabile privind schimbarea climei. În ţara noastră deja nu mai avem decât două anotimpuri: unul foarte cald, şi unul foarte friguros, geros şi bogat în precipitaţii.

Însă în locul de unde vine Moş Crăciun, în Laponia, s-au înregistrat în acest weekend 30 de grade Celsius, o temperatură extrem de ridicată, oamenii din zonă spunând că nu au mai văzut aşa ceva. Specialiştii în meteorologie declară că de când s-au înfiinţat măsurătorile oficiale în zona arctică, adică acum 50 de ani, nu s-au întâlnit astfel de temperaturi, în această perioadă a anului.



Turiştii, veniţi tocmai din Hong Kong s-au arătat dezamăgiţi de căldura sufocantă deoarece ei doreau să se bucure de zăpada şi frigul din Laponia, scrie Calgary Herald.

Vremea deosebit de caldă va continua şi în următoarea perioadă, spre disperarea specialiştilor, care anunţă schimbări climatice fără precedent.

×
Subiecte în articol: canicula
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close