Antena 3 CNN High Tech Tehnologia pentru criptarea convorbilor telefonice, ofertă tentantă pentru politicieni (VIDEO)

Tehnologia pentru criptarea convorbilor telefonice, ofertă tentantă pentru politicieni (VIDEO)

Tehnologia pentru criptarea convorbilor telefonice, ofertă tentantă pentru politicieni (VIDEO)
Sursa foto: Foto: newlaunches.com
14 Sep 2010   •   10:10

Parlamentarii au primit pe adresele de mail oferte din partea unor firme care le garantează că, dacă folosesc şi cumpără anumite tehnologii de ultimă generaţie, telefoanele lor nu vor mai putea fi interceptate nici legal şi nici ilegal. O ofertă specială, la care se adaugă bonusuri pentru abonamentele de grup.

Mail-urile cu oferte au început să curgă pe adresele parlamentarilor imediat după reţinerea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi apariţia în presă a transcrierilor unor interceptări. O firmă le-a promis aleşilor că nimeni nu va mai putea să le asculte convorbirile sau să le citească sms-urile. Totul s-ar putea face doar prin conectarea telefoanelor la o reţea de Internet.

Criptarea conţine o cheie de este 16.000 de biţi ceea ce face practic imposibilă interceptarea telefoanelor mobile, a sms-urilor, susţin reprezentanţii firmei. Pentru credibilitate, firma invocă Ministerul israelian al apărării care ar fi dat licenţă acestei tehologii.

?Garanţia e de 100% că nu pot fi interceptate convorbirile. Convorbirile sună ca un fax, efectiv nu se aude convorbirea, iar sms-urile sunt criptate, adică nu se pot citi şi pe calculator asemenea - se aude ca un ton de fax în loc de convorbire?, explică un reprezentant al firmei.

De cealaltă parte, politicienii recunosc că nu odată au avut impresia că sunt ascultaţi.

La ofertele companiei de telefonie există şi discount-uri pentru grupuri de peste 10 aleşi care cumpără tehnologia minune.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: politicieni tehnologie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close